Pedreguer va viure aquest diumenge dues finals de molt de nivell, les finals de la Copa Diputació d’Alacant. Per primera vegada, s’acollien les finals masculines i femenines d’un gran campionat al mateix trinquet. El resultat va ser un èxit total de públic i dos ‘partidasses’ de les que fan afició.

Parlem amb un dels protagonistes de la jornada del diumenge, el rest guanyador en la modalitat d’escala i corda, Lluís De la Vega. El pilotari d’Almussafes disputava el primer torneig després de la lesió que tenia a la cama i que li ha mantingut fora de la competició durant un temps. El fet d’eixir d’una dolència potser el va ajuntar amb Nacho en l’equip, un mitger que marca diferències actualment. La parella s’ha mostrat a un nivell molt alt durant tota la Copa i, especialment, en la final.

Normalment, els trinquets són dauers, però a Pedreguer val la pena anar al rest per la llotgeta

La partida a Pedreguer va començar al seu favor amb el 30-15 inicial fins que el públic, que donava suport als blaus en majoria, va dur ‘al be’ l’equip de Giner i Héctor per a empatar el tanteig a 30. Després a 40, a 50 i a 55. ‘Trinquetà’ i un nivell altíssim de joc i de coneixença del trinquet, fet que va ser clau per a decidir la final.

«En la reballada vam escollir el rest perquè sabíem que a Pedreguer té un poc d’avantatge qui juga a restar. Normalment, els trinquets són dauers, però a Pedreguer val la pena anar al rest per la llotgeta i així vam poder tancar l’últim joc des del rest. Durant la partida ens vam ‘trencar el rest’ en diverses ocasions les dos parelles, però a l’últim joc va ser determinant», assegura Lluís De la Vega.

Puchol és sempre el rival a batre i enguany que no està tindrem nou campió perquè ningú dels rests que quedem en actiu l’hem guanyat

Amb aquesta victòria, el rest internacional agafa confiança per al Campionat l’Individual CaixaBank que es presenta aquest dijous de vesprada. Al trofeu més important de l’any per als rests no estarà present el campió i únic rest que ha guanyat un Individual en actiu, Puchol II, pel que tindrem nou campió i número u.

Puchol és sempre el rival a batre i enguany que no està tindrem nou campió perquè ningú dels rests que quedem en actiu l’hem guanyat, així que encara fa més il·lusió guanyar-lo. M’he sentit molt bé durant la Copa i crec que arribe en un bon moment de confiança per a poder afrontar amb garanties el campionat. Amb un poc de sort i molt de treball, ho podrem lluitar i fer un bon paper”, comenta el rest d’Almussafes.

La ‘pinya’ d’Europa

Lluís De la Vega està de doble enhorabona. No només ha conquerit el títol de Copa Diputació d’Alacant, sinó que fa menys d’un mes també es va proclamar campió d’Europa absolut amb la Selecció Valenciana. Va participar a Llargues i a Frontó portuguès i destaca el bon ambient que hi havia entre els i les pilotaris integrants del combinat valencià.

Es crea una bonica relació entre tots, va ser molt positiva l’experiència

“Va ser una passada. La primera vegada que participava en un campionat internacional. Els jugadors que normalment són els teus rivals en el dia a dia, allà eren del teu equip i férem una família. Poder participar i, damunt, ser campions, ha sigut una de les millors experiències esportives. Es crea una bonica relació entre tots, va ser molt positiva l’experiència”, finalitza Lluís De la Vega.