On n’hi ha hagut, sempre en queda. Això diu el refranyer valencià i raó en té. Podem aplicar aquesta dita per a parlar del cas d’Alfonso Moltó. El pilotari de Barxeta va ser durant un lustre el clar dominador de l’Individual de raspall i el número u de la modalitat. Del 2015 al 2021 no es va perdre ni una final i en va guanyar quatre. Ningú el feia ombra.

Tot i això, els últims anys ha desaparegut dels grans cartells per falta de motivació o de nivell en comparació a la resta de pilotaris. La irrupció de Tonet IV i d’una bona fornada de joves jugadors l’han relegat a un segon plànol. Tant és així que enguany no va competir per la Lliga Caixabank perquè la Fundació va considerar que h havia sis rets en millor forma.

He sigut conscient del meu baixó, mirava els equips de la Lliga i pensava que no era millor que cap dels sis rets

Ara, Moltó es troba amb energies renovades i preparat per a tornar a donar bona batalla sobre les lloses del trinquet. El pilotari de 29 anys encara té molt a dir i, si bé els últims anys no ha sigut fàcil trobar la motivació per a entrenar cada dia, ara ha trobat les ganes i ha recarregat les piles per a tornar a ser el pilotari que era o inclús millor.

“Les últimes temporades no han sigut fàcils. El sacrifici que fas per a jugar a pilota és molt gran i la pressió també. Entrenes molt, et dediques per complet a la pilota i a vegades t’entren els dubtes perquè a banda de pilotaris som persones i el dia de demà, quan deixem de jugar, necessitarem també poder treballar i tindre una formació”, explica Alfonso Moltó.

El pilotari de La Costera és conscient de què va baixar nivell i que per això es va quedar sense disputar la Lliga. “Mirava els equips i pensava que no em podia canviar per cap dels sis companys perquè estaven a un nivell molt alt. He sigut conscient del meu baixó, però ara, he anat sumant forces i em veig preparat per a nous reptes”, assegura l’esportista de Barxeta.

Si sabem de qui és cada pilota, Murcianet i jo podem guanyar el campionat

En la Copa tindrà una molt bona oportunitat de tornar a vèncer. Formarà equip junt a l’actual bicampió de Lliga, Murcianet, amb qui pot formar molt bona parella. “El conec de les partides del dia a dia i estic molt a gust jugant amb ell. És un pilotari que transmet passió per la pilota. Encara és molt jove, però té molt bona pegada. Si sabem de qui és cada pilota, podem guanyar el campionat«, comenta Moltó.

Alba Sánchez, el ejemplo de volver a competir y ganar dos años después

Somnia amb l’Individual

Alfonso és un pilotari sensat. Parla clar i diu el que pensa. La Copa pot ser l’impuls que necessita per a tornar a ser el que era. Moltó sap que, després de dos temporades on no s’ha preparat com cal per al Campionat Individual, el pròxim any tornarà a conscienciar-se al màxim. Requereix un gran esforç físic i temporal, però torna a estar motivat per al repte.

El pròxim any em prepararé l’Individual al màxim, vull tornar a guanyar-lo i superar el nivell que tenia

“Després de dos anys més fluixos, pense que el pròxim any em prepararé l’Individual al màxim perquè he canviat la manera d’entrenar a poc a poc i he retrobat la motivació canviant la monotonia de l’entrenament. Vull tornar a guanyar un Individual i superar el nivell que tenia. Vull tornar a l’Individual i gaudir-lo al màxim”, finalitza el pilotari.