El passat cap de setmana la Selecció Valenciana es va proclamar campiona d’Europa absoluta de pilota a mà masculina a Freixo de Espada à cinta (Portugal). En l’equip campió de llargues i joc internacional destacava com a un dels titulars Jose Luis Calvo.

Per als aficionats de la pilota que no siguen de la zona sud de la Comunitat, tal volta era un nom desconegut comparat als Pere Roc II, Giner o Nacho, que li solien acompanyar en la titularitat i que omplin habitualment els cartells de les partides professionals d’escala i corda.

He crescut entrenant amb els mateixos companys que jugue a llargues i palma

No obstant això, el pilotari de 24 anys duu tota la vida jugant a la pilota. De xicotet compartia la seua formació com a pilotari amb el futbol. Després de passar per totes les categories inferiors dels dos esports, als 16 anys, quan els estudis comencen a comprimir el temps lliure, Jose Luis es va decantar per la pilota valenciana deixant el futbol de banda. Des d’aleshores juga a ratlles per al club del seu poble, Benidorm, i amb els mateixos amics de l’escola de pilota de tota la vida.

“Mon pare és l’entrenador de l’escola i he aprés amb ell. El meu avi també jugava i ho he mamat a casa des de xicotet. He crescut entrenant amb els mateixos companys que ara forme equip a les lligues autonòmiques de llargues i de palma, que tenim tots edats paregudes. Sempre ho he compaginat amb el futbol i amb les competicions dels Jocs Esportius d’escala i corda”, explica Jose Luis.

No descarte ser professional perquè encara sóc jove, però de moment, acabe de començar a l’hospital

El traure de la Marina Baixa ha tingut oportunitat de ser pilotari professional, però mai ha volgut per continuar endavant amb els seus estudis i ara amb el seu treball com a fisioterapeuta. Fa feina a un hospital i visita domicilis i això no li permet compaginar-ho amb el món professional. És un cas paregut al de Conillet, però que s’ha decantat per les modalitats no professionals i habituals a la seua localitat.

“Anem primers en la lliga de palma i segons en la de llargues. Volem lluitar pel títol. Per a mi és anar a jugar amb amics amb els que he compartit tot i m’ho passe molt bé. Després vindrà La Bolata i la Champions i també les voldrem competir. Tenim un grup molt bo i d’aquesta manera només jugue els capdes i per la zona d’Alacant. No ho descarte perquè encara sóc jove, però de moment, acabe de començar a l’hospital”, conta el recent campió d’Europa.

Una pinya també a l’Europeu

Jose Luis porta molts anys anant a la Selecció Valenciana junt a la majoria dels pilotaris que conformaven el combinat valencià en aquest Europeu, a excepció de Nacho, Pere Roc II i Bueno. En les competicions internacionals es juga a llargues i joc internacional, dos modalitats per a les que els seleccionadors sempre han dut pilotaris que estiguin habituats a eixe tipus de partides.

La motivació i l’ambient han sigut claus per a poder ser campions

“Hem tingut molta confiança en el nostre joc. Ens coneixem molt i sabíem que tots respondríem i així ha sigut. Hem sigut una pinya i també molt important la lavor dels tres seleccionadors de fer una xerrada al final de cada dia per a valorar i veure què podíem millorar. La motivació i l’ambient han sigut claus per a poder ser campions”, finalitza Jose Luis.