Tota una vida dedicada a la pilota valenciana. Félix de Dénia es retirarà als 43 anys després de més de vint-i-cinc anys de pilotari professional i ho farà a un gran nivell, al torneig que aglutina els millors pilotaris de cada temporada, el Trofeu Mestres de la Pilota d’escala i corda, que es disputa al Trinquet de Pelai.

Formarà equip amb Monrabal II a la punta, amb qui ha guanyat Lliga en l’any 2017 i amb Marc de Monserrat, a qui considera com “el millor rest ara mateix llevat de Puchol II”. Yosoynoticia.es ha volgut parlar amb el versàtil mitger abans que jugue el seu últim campionat com a pilotari professional.

Serà una partida molt bonica que vull guanyar perquè voldria acomiadar-me alçant el Mestres

La semifinal li enfrontarà al trio format per Soro III, Nacho i Bueno. Un conjunt on Soro III també jugarà un dels seus últims campionats com a professional i, per tant, serà l’última vegada que s’enfronten aquests dos pilotaris que han aportat molt a una generació que dóna les seues últimes pilotades.

“És trist és un poc trist no poder enfrontar-nos més vegades, ell és de la meua època i serà una partida molt bonica que vull guanyar perquè voldria acomiadar-me alçant el Mestres”, comenta Félix qui afegeix que quan va guanyar el Trofeu de Benissa la setmana passada, “va ser molt especial perquè tota la gent em pregunta i m’anima a seguir, però tinc clara la decisió”.

Una retirada que li comportarà no veure’s en els cartells de les grans partides, però la pilota no ha acabat per a ell sinó que està molt present a la seua vida. “El meu fill té catorze anys i entrena amb mí tots els dies, ja està jugant partides de juvenils i té bones condiciones, tan de bo ho gaudisca tant com jo”, señala el mitger, que va conèixer a la seua dona també a un trinquet.

“Estava a la inauguració del Trinquet de Murla i allà vaig tindre la sort de conèixer a la meua dona. La pilota m’ho ha donat tot, des què jugava amb mon pare de xicotet fins a ara que jugue amb el meu fill, Fèlix II, i l’entrene. Em veig lligat a la pilota en el futur però ara tinc ganes de canviar el chip”, reflexiona el mitger.

L’única espineta seria l’Individual que no el vaig voler jugar per principis perquè no ens igualaven les condicions amb els rests i no em pareixia just

A més, un dels seus millors records de la seua trajectòria esportiva és el dia de la seua boda. “Encara se’n recorden tots, s’ha fet mítica, diuen que a veure si em case de nou”, assegura entre rises i agrega que “la boda va ser brutal, un dia molt especial perquè estaven tots els meus amics de pilota, vam anar a Calp i va ser una nit molt especial perquè ens vam quedar tots”.

Els somnis a la pilota se li havien acabat després de sumar al seu palmarés tots els campionats importants, Lliga, Copa i Mestres, i també els trofeus menors. “Ja ho he aconseguit tot, a què més vull aspirar? Em vull retirar a un bon nivell i que no em retire una lesió o les meues baixes prestacions”, comenta un pilotari que va arribar a ser el número u dels mitgers durant diversos anys.

“L’única espineta seria l’Individual que no el vaig voler jugar per principis perquè no ens igualaven les condicions amb els rests i no em pareixia just. M’hauria agradat jugar perquè crec que haguera tingut condicions per fer bon paper perquè pegue fort i també puc jugar a bon nivell per baix”, reconeix Félix.

S’acomiadarà definitivament a Dénia

Malgrat que el Trofeu Mestres de la Pilota serà el seu últim campionat com a pilotari professional, Félix rebrà un merescut homenatge aquest diumenge al Trinquet de Dénia on han organitzat una partida amb motiu de l’assemblea general i aprofitant la conjuntura de la retirada d’un dels millors pilotaris que ha vist nàixer la Marina Alta.

A la partida, Félix s’ha volgut rodejar d’amics del circuit professional que li han acompanyat durant la seua trajectòria. Jugarà amb el recentment retirat del món professional Genovés II i amb Hèctor de Murla a la punta davant la parella de Pere Roc II i Javi. Serà una festa i la seua última partida dins dels trinquets.

Jugarà a llargues i galotxa

No obstant això, Félix, com ja hem dit, continuarà vinculat a la pilota valenciana. Seguirà el camí recentment escollit també per Genovés II i jugarà l’any que ve a la modalitat no professional de llargues. El mític rest jugarà per l’equip de Murla mentre que Félix ho farà per l’equip de Castell de Castells, tots dos en primera divisió de llargues.

Vull estar lligat a la pilota en un futur, a veure com em va en llargues i galotxa

Així mateix, el mitger de Dénia també provarà sort en la modalitat de galotxa, on formarà part de l’equip d’Alfarb. “Ara vull descansar i veure com afrontem la nova etapa jugant a llargues i a galotxa i en un futur, tal vegada tindre implicació amb la pilota al meu poble”, finalitza el pilotari.

Se’n va de les lloses una llegenda de la zona mitja dels trinquets. El seu potent colp, la seua presència ocupant molts metres en cada partida i la seua capacitat de superació li han dut a millorar cada any i retirar-se a un nivell molt alt. Félix disputa al Mestres el seu últim ball com a pilotari professional.