L’únic pilotari professional de raspall que anirà al Mundial d’Alzira, que se celebra la pròxima setmana a la localitat de la Ribera Alta, és Carlos Salelles. El pilotari olivenc porta des de les categories inferiors despuntant també al One Wall i el seleccionador i president de la FPV, Vicent Molines, ha decidit convocar-lo perquè forme equip junt a Sacha i Conillet.

Salelles serà l’únic a una llista d’onze pilotaris homes i sis dones que lluitaran per fer la Selecció Valenciana campiona del món a Llargues, Frontó, Joc Internacional i One Wall. Fora s’han quedat altres raspallers com ara Seve, precisament un dels jugadors a qui s’enfrontarà aquest dissabte en la partida decisiva al trinquet de Bellreguard.

Estem aprenent molt de Sacha aquests dies. Conillet i jo li diem que ens ho diga tot per a millorar, que no es deixe res per dir

Vam començar la Lliga amb la pressió de ser un dels favorits i això i les circumstàncies personals ens han pesat un poc però el dilluns vam demostrar que tenim el nivell necessari per a donar guerra i aquest dissabte davant Vicent, Seve i Jose anem a per totes a confirmar-ho i passar a semifinals”, comenta Carlos Salelles.

Conillet, Sacha i Salelles II entrenant per al Mundial.

Alicients no li falten a la partida que es viurà a la ‘Catedral’ del raspall. Qui guanye s’emporta el pas a semifinals, especialment l’equip d’Oliva, que depèn de sí mateix. “Ho tenim en la mà, hem de corroborar-ho davant un equip molt fort que també era favorit a l’inici de la Lliga Caixabank i que tenen tres pilotaris que ja han guanyat la Lliga”, incideix el d’Oliva.

Ho tenim en la mà, hem de corroborar-ho davant un equip molt fort que també era favorit a l’inici de la Lliga Caixabank

No obstant això, l’equip que conforma amb Brisca i Sergi afronta la partida amb confiança. “Venim de guanyar sabatera i per fi sentir bones sensacions, les anem a aprofitar a un trinquet que tant Brisca com jo tenim prou tocat i ens agrada molt. També tenim la certesa de que els vam guanyar a la primera fase i ens ho juguem tot a una carta, així que anem a per totes”, afegeix el jove pilotari.

Il·lusió per fer doblet

En la seua primera oportunitat en Lliga Caixabank com a titular i el seu primer Mundial, Salelles vol fer història i conquerir ambdós títols. La missió és complexa però no impossible. Arguments en té. El seu equip de la Lliga era considerat dels més forts a l’inici i ara està demostrant de nou un gran nivell mentre que al Mundial juga amb la confiança de ser actuals campions i estar a casa.

Seria màgic guanyar els dos títols. Estar en semis em donaria molta confiança per al Mundial i el títol a Alzira em faria arribar com una moto a les semifinals, on t’ho jugues tot a dos partides. Com aquest dissabte, que juguem la partida com si foren uns quarts de final eliminatoris i amb la confiança del dilluns passat”, assegura el rest de 21 anys.

Seria màgic guanyar els dos títols. Estar en semis em donaria molta confiança per al Mundial i el títol a Alzira em faria arribar com una moto a les semifinals

L’empresa és complicada però tindrà a tot un número u de la modalitat de One Wall al costat com és Sacha Kruithof. “Estem aprenent molt d’ell aquest dies. Conillet i jo li diem que ens ho diga tot per a millorar, que no es deixe res per dir, així estem millorant molt i acoblant-nos molt bé. No em perjudica amb la Lliga Caixabank perquè són espais diferents”, explica Salelles II.

Després d’una temporada passada on va quedar subcampió de l’Individual i del Trofeu Mestres i va triomfar a la Lliga 2, on va guanyar amb Bossio, els objectius han apujat de nivell i també el seu joc. Arriba una setmana decisiva per a demostrar-ho i Carlos Salelles ho té clar: “dins d’una partida mai em permet perdre la concentració i ho done tot, faré tot el que puga per seguir creixent”.

Bossio i Salelles II amb el títol de la Lliga 2 aconseguit l’any passat.