Publicidad

Publicidad

Héroes CaixaBank, Pilota Valenciana

reply

Tonet IV, rei indiscutible del raspall

Publicado el 16/06/2024 a las 22:14

El del Genovés guanya el cinqué títol individual consecutiu contra Ivan, que va plantar cara en una final apoteòstica (25-10)

Ni el millor Ivan va ser suficient per a tombar el regnat de Tonet IV en l’Individual de raspall. A un trinquet del Genovés ple de gom a gom, el ja pentacampió del mà a mà va fer front a les dificultats, que no en foren poques, per a emportar-se amb un títol que el fa entrar en la llegenda del raspall. Amb cinc campionats consecutius en el palmarés, supera ja les xifres de tornejos seguits del seu paisà, Pasqual II, i ja és el segon pilotari amb més títols d’esta competició, sols superat pels 10 de Waldo. A este ritme, i als seus 25 anys, és possible que supere al mite d’Oliva.

Abans d’això, però, Tonet IV té preparats alguns dels moments més èpics de la pilota valenciana professional, com la final d'aquest diumenge. La reballà li va permetre començar al dau, i va col·locar dos tretes directes d’entrada. Tot un avís que Ivan va saber contrarrestar tornant els míssils del del Genovés i començant uns intercanvis de colps intensos i molt equilibrats. Amb grans colps d’esquerra, el d’Ontinyent descolocava Tonet IV que, malgrat la pressió, es refeia per a tancar el primer joc (5-0).

Li costava a Tonet IV sumar els seus jocs del dau, i anava contínuament a consultar i demanar consell i ànims a son pare i el seu cercle. L’Individual és un torneig solitari en el qual és fonamental la visió des de fora. Lluny de desconcentrar-lo, cada quinze en contra donava al campió més forces per a afrontar el següent. Fins a nou tretes directes va sumar un pilotari que, no s’ha d’oblidar, sols fa eixa jugada en l’Individual, ja que la resta de l’any actua de mitger.

Publicidad

Després del primer joc, Tonet IV i Ivan van intercanviar colps en forma de jocs anotats des del dau. Ivan, fins i tot, va disfrutar de quatre vals des del rest, però no en va podertancar-ne cap. En canvi, Tonet, amb 15-10 al seu favor, sí que va sumar eixe quinze decisiu, el que li permetia sumar des de la part roïna del trinquet per a posar el 20-10 i passar a la treta per a deliri del trinquet del Genovés, ple de gom a gom. Els aficionats locals ja acaronaven el títols amb les puntes dels didals.

Però faltava rematar la faena, un últim joc que, a alguns, els costa molt de sumar. No és el cas del pentacampió, Tonet IV, que el va fer en quatre colps. Val net i altre títol, el més important de l’any, cap a les vitrines de sa casa. Cinc participacions en l’Individual, cinc títols, totes les partides saldades amb victòries i zero derrotes. Es busca aspirant per a tractar de frenar el vendaval Tonet IV. Qui vulga, té un any sencer per a preparar-se.

Giner, a la final

Giner va aconseguir la classificació per a la final de l’Individual d’escala i corda després de véncer 60-40 a Pere Roc II en la semifinal celebrada al trinquet de Vilamarxant. En una partida renyida, especialment, en la primera meitat, el de Murla va trencar el joc des del rest en el 35-30 i va obrir distància amb un Pere Roc II superat pel seu rival, però sempre batallador.

Giner, per tant, disputarà la gran final contra Marc, però no serà el 23 de juny com estava previst, sinó el 30, ja que el de Montserrat ha demanat l’ajornament d’una setmana per la lesió muscular que es va produir el passat divendres, durant la semifinal contra Salva

Palau. Acollint-se al reglament, la direcció esportiva de la Federació de Pilota Valenciana ha concedit l’ajornament de la cita que decidirà el títol i que tindrà lloc el 30 de juny a les 11.15 hores a Pelayo.

RedacciónYSN

RedacciónYSN

Redactor YSN.

¡Tú también puedes participar enviando tu noticia!

Hemos creado una comunidad de miles de usuarios que cada día llegan en busca de historias deportivas diferentes ¿Eres una de esas historias o conoces a alguien que lo sea?

Publicidad